در دنیای امروز، آگاهی ما از خواص مختلف مواد غذایی به عنوان منابع غنی از تغذیه افزایش یافته است. یکی از این مواد غذایی با خواص مغز بادام کوهی یا الوک تلخ است.
این نوع بادام، یکی از تنقلات محبوب در سراسر جهان محسوب میشود و باعث تحسین افراد بسیاری شده است. در این مقاله، ابتدا به معرفی و بررسی خواص مغز بادام کوهی تلخ یا الوک تلخ میپردازیم و نشان میدهیم چرا ارزش غذایی و سلامتی این محصول بسیار بالا است.
بیشتر بخوانید: مغز بادام | خواص، مزایا و کاربردها
شما میتوانید برای خرید مغز الوک شیرین شده و انواع بادام به دسته بندی بادام در خشکبار سپیدیاس مراجعه کنید.این مغز که به نام های بادام کوهی،بخورک یا پاسورک نام دارد،در طعم های شیرین موجود است وبرای ماندگاری بالا با نمک خیس شده است.
آشنایی با مغز بادام کوهی تلخ یا الوک تلخ
مغز بادام کوهی تلخ یا الوک تلخ، قسمتی از میوه بادام کوهی است که درون پوسته سخت و ضخیم این میوه قرار دارد. این مغز به رنگ سفید و شکل هلالی دارای طعمی تلخ و خوشمزه است. بیشتر در نقاط آسیای میانه و جنوبی و بخصوص ایران کشت میشود و از آنجا به سراسر جهان صادرات میشود.خواص مغز بادام کوهی یا الوک تلخ برای سلامتی
1- منبعی غنی از مواد مغذی
مغز بادام کوهی تلخ یک منبع غنی از مواد مغذی است که حاوی ویتامینها، مواد معدنی، پروتئینها و چربیهای سالم میباشد. این مغزها حاوی ویتامینهای B1، B2، B6 و E هستند که نقش مهمی در حفظ سلامتی و عملکرد بهینه سیستمهای بدن ایفا میکنند.2- حمایت از سلامت مغز
مواد مغذی موجود در مغز بادام کوهی تلخ نقش مهمی در حمایت از سلامت مغز ایفا میکنند. این مغزها حاوی آنتیاکسیدانها هستند که میتوانند از آسیبهای اکسیداتیو در مغز جلوگیری کنند و به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با پیری کمک میکنند.3-کاهش خطر اختلالات قلبی
مصرف منظم مغز بادام کوهی تلخ میتواند به کاهش خطر اختلالات قلبی مرتبط با کلسترول بالا کمک کند. این مغزها حاوی چربیهای نیمهگرم که میتوانند کلسترول غیرضروری را از بدن حذف کنند و عملکرد قلب را بهبود بخشند.4- افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی
مصرف مغز بادام کوهی تلخ میتواند به افزایش سطح انرژی بدن کمک کند و از احساس خستگی و کاهش تمرکز جلوگیری نماید. همچنین، ویتامینها و مواد مغذی موجود در این مغزها میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را در مقابل بیماریها مقاومتپذیر نمایند.کاربردهای مختلف مغز الوک تلخ
مغز بادام کوهی تلخ یا الوک تلخ، علاوه بر مصرف به عنوان تنقلات، در تهیه غذاها و شیرینیهای مختلف نیز استفاده میشود. این مغزها میتوانند به تنهایی یا به همراه دیگر مواد غذایی، طعم خاصی به آشپزی اضافه کنند.بیشتر بخوانید: مغز بادام | خواص، مزایا و کاربردها
نکات مهم در مصرف مغز بادام کوهی تلخ
- قبل از مصرف، مغز بادام کوهی تلخ را بشویید و از پوسته آن پاکسازی کنید.
- مغز بادام کوهی تلخ، به عنوان مادهای غنی از چربیها، با میزان مصرف معتدل ترجیحاً به جای تنقلات ناسالم مصرف شود.
- بهتر است از مغز بادام کوهی تلخ تازه و به مدت طولانی مصرف کنید تا از خواص آن بهرهبرده شود.
خرید مغز بادام کوهی یا همان الوک
شما میتوانید برای خرید مغز الوک شیرین شده و انواع بادام به دسته بندی بادام در خشکبار سپیدیاس مراجعه کنید.این مغز که به نام های بادام کوهی،بخورک یا پاسورک نام دارد،در طعم های شیرین موجود است وبرای ماندگاری بالا با نمک خیس شده است.
روش شیرین کردن الوک
بهترین روش شیرین کردن الوک جوشاندنشه. الوک هارو بریزید تو قابلمه و به مدت دو ساعت بجوشونید. بعدش که خنک شده بریزید توی آب سرد و بذارید یک روز بمونه. این کارو سه روز انجام بدید و روز سوم دوباره بذارید نیم ساعت بجوشه و اگه دوست داشتین یه کم نمک بهش اضافه کنید تا خوشمزه تر بشه. اگه میخواید الوک شیرین شیرین بشه این کارو 5 روز انجام بدید اما ما توصیه میکنیم الوک زیاد شیرین نشه چونکه خاصیت ضد کرم روده و درمان یبوستشو از دست میده. این محصول عمدتا در رشته کوه زاگرس و در استان های فارس و خوزستان و چهارمحال و بختیاری و … به صورت خود رو رشد می کند. در زمان های قدیم درخت این محصول به جرگه معروفه و در زمان های قدیم از این درخت برای پیوند زدن درخت بادام استفاده می کردند . به همین دلیل است که اکثر بادام های ایرانی تلخ هستند زیرا پیوند خورده به جرگه هستند. الوک یا بادام کوهی با نام های محلی زیادی در بیشتر مناطق ایران نام برده شده است ، در این بین ” الوک ” و ” آخورک ” از شناخته ترین نام های بادام کوهی می باشد ، در منطقه میمند فارس نیز در گویش محلی به آن الوک می گویند. نتیجهگیری مغز بادام کوهی تلخ یا الوک تلخ، با خواص غذایی فراوان، به عنوان یکی از مواد غذایی با ارزش برای حفظ سلامتی و بهبود عملکرد بدن مطرح است. با توجه به اینکه مغز بادام کوهی تلخ یک منبع غنی از مواد معدنی، ویتامینها و آنتیاکسیدانها است، به میزان مصرف معقول از این محصول میتوان در بهبود سلامتی عمومی و پیشگیری از بیماریها موثر بود. سپيدياس با حذف واسطه ها و مديريت هزينه هاي ثابت و جاري ، سعي در کاهش قيمت تمام شده محصولات دارد ، تا خشکبار از سبد غذايي هموطنان حذف نگردد و سلامت به خانواده ها بازگردد. برای خرید مغز بادام کوهی یا همان الوک اینجا را کلیک کنید. همچنين تمامي محصولات خريداري شده در اين مجموعه در صورت عدم رضايت شما ،بي قيد و شرط مرجوع ميگردد. پس نگران نباشيد!راه های ارتباط با ما
- آدرس سایت: sepidyas.ir
- پیچ اینستاگرام: sepidyas.ir@
- شماره تماس: 09172003018
- آدرس: شیراز، خیابان سفیر شمالی، تقاطع بلوار رحمت، فروشگاه خکشبار سپیدیاس