همه چیز درباره میوه خشک

خواص میوه خشک
  در این مقاله همه چیز را درمورد میوه خشک ،تاریخچه میوه خشک، طرز خشک کردن میوه ، مزیت های  میوه خشک، خواص انواع میوه خشک را بصورت جامع و کامل برای شما شرح می دهیم. پس با ما همراه باشید.

علت خشک کردن میوه ها چیست

میوه به علت ویتامین ها و مواد معدنی که در خود نهفته است از اهمیت ویژه ای برای سلامتی انسان برخوردار است. برای اینکه در تمام فصول سال بتوان از خواص بی نظیر میوه بهره گرفت میوه ها را خشک می کنند و تمام خواص میوه، در نمونه خشک آن نیز نهفته است و بعلت کم حجم بودن نمونه خشک و جابجایی راحت آن بسیار پرطرفدار است. میوه پس از خشک شدن اندازه کوچکتری پیدا می کند، اما میزان قند و کالری آن بیشتر می شود. همچنین دارای مقادیر زیادی فیبر، خاصیت آنتی اکسیدانی ، مواد معدنی و ویتامین های مختلف است که برای بدن بسیار ضروری است.  

تاریخچه میوه خشک

تاریخچه میوه خشک به هزاره چهارم قبل از میلاد برمی‌گردد ، درزمان های قدیم اولین راه حل انسان برای نگهداری میوه، خشک کردن میوه ها بوده است. میوه هایی چون خرما و انگور بر سر درخت خشک می شدند و بر زمین می افتادند، به همین دلیل مردم به مرور متوجه شدند نمونه خشک میوه هم قابلیت خوراکی دارد و می توان از خواص شگفت انگیز نمونه خشک در تمام فصول سال بهره برد. در بین النهرین دست نوشته هایی مربوط به خشک کردن میوه کشف شده است که قدمت آن به 1700 سال قبل میلاد بر می گردد. همچنین در اسبلهای خاک رس رژیم های غذایی وابسته به دانه ها، سبزیجات و میوه خشک یافت شده است که مربوط به مردم بابل است. تمدن های اولیه از کشمش و خرما برای شیرین کردن مواد مختلف استفاده می کردند و در تهیه انواع غذاها مورد استفاده قرار می گرفته است. انجیر خشک و خرمالو در یونان بسیار محبوب میباشد.

میوه خشک چه مزیتی دارد

یکی از مهمترین مزیت های میوه خشک نسبت به میوه تازه مدت زمان نگهداری آن است. آب میوه خشک کاملا تبخیر شده است و قابلیت فساد آن کاهش می یابد و وابسته به نوع میوه برای چندماه تا چندسال بیرون از یخچال قابلیت نگهداری دارد. همچنین نمونه خشک میوه فضای کمتری را نسبت به نمونه تازه اشغال می کند و جابه جایی آن نیز راحت‌تر است و در محل کار، مدرسه، در ورزشگاه، در تفریح به راحتی می توان از آن استفاده کرد.  

اهمیت خرید میوه خشک

کارشناسان مواد غذایی بر این باورند که مصرف میوه خشک راهی موثر برای دریافت مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است. مصرف پایین میوه می تواند عامل اصلی بیماری ها و ناتوانی های زیادی باشد. میوه دارای مقادیر زیادی فیبر و پتاسیم، سلنیوم، آهن  و مواد مغذی  دیگر است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. موجب سلامت استخوان ها می شود، سیستم گوارشی را تنظیم می کند، از سرطان جلوگیری می کند،موجب کاهش وزن می شود ،از کم خونی جلوگیری می کند،موجب  تقویت حافظه می شود، جلوگیری از ابتلا به افسردگی، از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. نمونه خشک میوه بعلت   ویژگی های منحصر به فردی که در حمل و نقل راحت‌تر، نگهداری طولانی مدت و خوش خوراک بودن دارد بسیار پرطرفدار است ویک میان وعده سالم و عالی برای حفظ سلامتی شماست.   خواص میوه خشک

طرز خشک کردن میوه خشک

یکی از روش های نگهداری میوه ها، خشک کردن آن هاست زیرا ماندگاری آن ها بالاتر می رود و خوشمزه تر می شوند. میوه ای برای خشک کردن مناسب است که پوست آن کلفت و نرم نباشد و کاملا رسیده باشد و بدون کوچکترین له شدگی باشد.

 چهار روش خشک کردن میوه

  1. خشک کردن میوه در نور آفتاب
  2. خشک کردن میوه روی بخاری و شوفاژ
  3. خشک کردن میوه در فر
  4. خشک کردن میوه در دستگاه خشک کن
 

خشک کردن میوه در نور آفتاب

مرحله اول: میوه ها را بصورت اسلایس های 1 سانتی متری برش می زنیم مرحله دوم: میوه ها را روی کاغذ روغنی در سینی  با فاصله می چینیم. روی سینی توری قرار می دهیم تا میوه خشک از گرد وغبار وحشرات محفوظ بماند.سپس سینی را روی سطح بلند به مدت چند روز در آفتاب قرار می دهیم. مرحله سوم: شب ها سینی را داخل خانه می آوریم چون میوه  آبدار است و شب ها دوباره مرطوب می شود. سینی را روز بعد دوباره به آفتاب می بریم و مرتب زیر و رو می کنیم تا کاملا میوه ها خشک شوند، سپس در ظروف شیشه ای دربسته نگهداری می کنیم.  

 خشک کردن میوه روی بخاری و شوفاژ

از این روش در زمستان که آفتاب کم است می توانید استفاده کنید. مرحله اول: میوه ها را به اسلایس های 1 سانتی برش می زنیم و  بر روی کاغذ روغنی در سینی با فاصله مناسب می چینیم. بجای سینی از ورق آلمینیومی هم می توان استفاده کرد. سپس روی بخاری یا شوفاژ قرار می دهیم. مرحله دوم: وقتی میوه ها خشک شدند آن ها را  در ظروف شیشه ای دربسته نگهداری می کنیم.  

خشک کردن میوه در فر

مرحله اول: میوه ها را به اسلایس های 1 سانتی برش می زنیم مرحله دوم: فر را روی دمای 51 یا 71 درجه سانتی گراد قرار می دهیم. سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و اسلایس های میوه را در آن می چینیم  و برای جلوگیری از جمع شدن اسلایس میوه روی آن ها یک توری گرد پیتزا یا لاینر قرار می دهیم. مرحله سوم: به مدت یک ساعت میوه ها را در فر زیر و رو می کنیم  وقتی میوه حالت چرم ومنعطف داشت از فر خارج می کنیم و چند روز در ظرفی بدون سر در معرض هوا قرار می دهیم تا کاملا خشک شود. سپس در ظروف شیشه ای دربسته نگهداری می کنیم.  

خشک کردن میوه بوسیله دستگاه خشک کن

مرحله اول: میوه ها را بصورت اسلایسی برش می زنیم مرحله دوم: دستگاه را روی تنظیمات میوه یا دمای 57 درجه سانتی گراد قرار می دهیم و با توجه به نوع میوه و ضخامت آن 24 الی 48 ساعت زمان می دهیم تا خشک شوند. توجه نمایید بعد 24 ساعت مدام میوه ها را چک می کنیم تا بیش از اندازه خشک نشوند. این روش از سه روش دیگر بهداشتی تر است و رنگ و خاصیت میوه در آن بهتر حفظ می شود و همچنین بعلت آپارتمان نشینی و آلودگی هوا این روش خشک کردن در دستگاه بهتر است.  

چگونه از سیاه شدن میوه ها هنگام خشک کردن جلوگیری کنیم

برخی میو ها از جمله سیب و گلابی چون مقدار زیادی آهن در خود نهفته دارند و موز بعلت پتاسیم بالای که دارد هنگام خشک شدن سیاه می شوند. برای اینکه از سیاه شدن آن ها جلوگیری کنیم در هنگام خشک کردن چند قطره آبلیمو، آب آناناس یا آب مرکبات روی آن ها بریزید.

خواص میوه خشک

تمام خواص میوه تازه در نمونه خشک آن نیز موجود است. میوه خشک دارای انواع مواد معدنی، ویتامین ها و خاصیت آنتی اکسیدانی است که برای بدن ضروری است. در زیر خواص برخی از میوه های خشک بر بدن را بررسی می کنیم تا بیشتر با ویژگی های شگفت انگیز میوه خشک آشنا شوید و با آگاهی کامل بتوانید از مصرف آن بهره ببرید. در اینجا خواص چند نمونه میوه خشک بررسی میکنیم  

تاثیر هلو خشک بر سلامتی بدن چگونه است

هلو خشک حاوی ویتامین های آ، ب1، ب2، ب3، ب5، ب6، ب9،مواد معدنی کلسیم، آهن، منیزیوم، منگنز، فسفر، پتاسیم، روی و مس است که برای سلامت بدن شما بسیار ضروری است. در زیر خواص آن بر بدن را شرح می دهیم:
  • هلو خشک موجب جوان سازی پوست می شود زیرا حاوی اسید کلروژنیک و ویتامین سی است که هردو موجب کلاژن سازی و کاهش چین و چروک پوست می شود.
  • آهن موجود در آن جریان خون در پوست سر را افزایش می دهد و با افزایش فولیکول مو باعث تقویت و افزایش موی سر می شود
  • ویتامین سی موجود در آن برای رشد استخوان، دندان، پوست، ماهیچه ها و رگ های خونی جنین مفید است
  • فولات موجود در آن جلوگیری از نقص لوله عصبی جنین
  • هضم بهتر و بهبود حرکات روده و جلوگیری از یبوست بعلت فیبر موجود در آن
  • دارای قند طبیعی است و باعث افزایش سطح انسولین و کنترل قندخون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود
  • بتاکاروتن موجود در آن موجب تقویت بینایی و درمان شب کوری و دژنراسیون ماکولا می شود
  • اسید کلروژنیک موجود در آن و خاصیت آنتی اکسیدانی سبب پیشگیری از انواع سرطان می شود
  • آهن و پتاسیم موجود در آن برای سلامت قلب ضروری است
  • پتاسیم موجب پاکسازی و سم زدایی کلیه ها می شود و بیماری نفریت و سنگ کلیه را درمان می کند.
  • باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود چون حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین سی است
خواص هلو خشک  

عملکرد آناناس خشک بر بدن چگونه است

آناناس خشک منبع غنی کلسیم، پتاسیم، آهن، منیزیوم ، منگنز،سدیم، روی، مس، فیبر و ویتامین های آ، ب1، ب2، ب3، ب4، ب5، ب6، ب9،ویتامین سی و فلوراید است که برای سلامتی بدن ضروری است.در زیر خواص آن بر بدن را شرح می دهیم:
  • درمان آکنه چون حاوی ویتامین سی است
  • منگنز موجود در آن موجب استخوان سازی و بهبود سرماخوردگی می شود و همچنین موجب درمان بیماری های قلبی عروقی و تقویت سیستم دفاعی می شود.
  • آناناس موجب سنتز کلاژن در بدن می شود و هرچه سنتز کلاژن بیشتر باشد، پوست شما سالم تر و شاداب تر می شود.
  • ویتامین سی موجود در آن موجب قطع ریزش مو می شود
  • ویتامین سی و آنتی اکسیدان های موجود در آن با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و از آسیب های سلولی جلوگیری می کند و همچنین از گرفتگی عروق و سرطان جلوگیری می کند
  • آناناس خشک میزان قابل توجهی ویتامین سی دارد و بروملائین موجود در آن با عفونت های میکروبی مبارزه می کند و موجب درمان سرماخوردگی و سرفه می شود.
  • منگنز موجود در آن استخوان ها را تقویت می کند و موجب تقویت بافت های هم بند می شود، همچنین موجب تقویت لثه ها و سالم نگه داشتن دندان ها می شود
  • آنزيم های موجود در آناناس فولیکول های مو را تقویت می کند و باعث انعطاف پذیری و ضخامت مو می شود.
  • بهبود هضم غذا و آسان شدن حرکات روده و جلوگیری از یبوست
  • حاوی پتاسیم بالا وسدیم پایین است پس مناسب برای فشارخون بالا و هایپر تنشن است
  • از بین بردن انگل های روده و کرم های نواری
 

خواص اناناس خشک

تاثیر نارگیل خشک بر سلامت بدن چیست

نارگیل خشک حاوی مواد معدنی منگنز، سلنیوم، روی، مس، فسفر، آهن، پتاسیم و ویتامین های ب1، ب2، ب3، ب4، ب5، ب6، ب9 است و یرای حفظ سلامت بدن لازم است. در زیر خواص آن بر بدن را شرح می دهیم:
  • فیبر موجود در نارگیل خشک موجب بهبود هضم غذا و جلوگیری از یبوست می شود
  • فیبر موجود در آن گلوکز را کمتر آزاد می کند و در صورت تبدیل آن به انرژی ، گلوکز را به سلول منتقل می کند. همین امر موجب کاهش استرس روی پانکراس و سیستم های آنزیمی می شود و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
  • فیبر موجود در آن در سلامت قلب موثر است
  • موجب بهبود عملکرد مغز و کاهش آلزایمر می شود
  • سلنیوم موجود در آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
  • سلنیوم موجود در آن جلوگیری از ناباروری آقایان
  • نارگیل خشک سرشار از آهن است و از کم خونی جلوگیری می کند
  • آرژنین موجود در آن موجب عملکرد بهتر سلول های پانکراس می شود زیرا هورمون انسولین را که موجب تنظیم سطح قند خون می شود ترشح می کند.
  • زخم اثنی عشر و بواسیر را درمان می کند
  • جلوگیری از آرتریت و بیماری های مفصلی
  • عملکرد سالم تیروئید را تقویت می کند و تسکین علایم خستگی مزمن
  • درمان شوره سر و موجب براق شدن و طراوت مو می شود
  • رطوبت پوست را زیاد می کند، درمان آفتاب سوختگی و روشن شدن پوست
  خواص نارگیل خشک

عملکرد انبه خشک بر سلامت بدن چگونه است

انبه خشک حاوی ویتامین های آ، سی، کا، ب1، ب2، ب3، ب4، ب5، ب6، ب9و مواد معدنی کلسیم، آهن، منیزیوم، منگنز، مس، سدیم، پتاسیم، فسفر و سلنیوم است که برای حفظ سلامت بدن مفید هستند. در زیر خواص آن برای  بدن را شرح می دهیم.:
  • انبه خشک گردش خون در بدن را زیاد می کند واز کم خونی جلوگیری می کند
  • ویتامین آ و بتاکاروتن موجود در آن موجب تقویت چشم، جلوگیری از شب کوری،جلوگیری از آب مروارید و پیر چشمی
  • بهبود خواب
  • تناسب اندام
  • افزایش تراکم استخوان
  • تقویت کننده قوای جنسی
  • آهن موجود در آن از کم خونی جلوگیری می کند
  • تنظیم قندخون افراد دیابتی
  • جلوگیری از فشارخون بالا
  • ویتامین سی موجود در آن موجب کلاژن سازی می شود و پوست را شاداب می کند
  • فیبر بالای آن از یبوست جلوگیری می کند
  • ویتامین سی موجود در آن موجب حفاظت از عروق خونی و شریان ها می شود
  • سردرد، تنگی نفس و سرفه را برطرف می کند
  • فولیک اسید موجود در آن از نقص لوله عصبی جنین جلوگیری می کند
  • تمیز کننده خون
  • برطرف کننده بوی بد دهان
 

خواص انبه خشک

تاثیر موز خشک بر سلامت بدن چگونه است

موز خشک حاوی ویتامین های آ، ب6، ب12، سی و مواد معدنی منیزیوم و پتاسیم است که برای حفظ سلامت بدن لازم هستند. در زیر خواص موز بر سلامت اعضای بدن را بررسی می کنیم:
  • پتاسیم موجود در آن برای ورزشکاران مفید است
  • تنظیم اجابت مزاج و درمان هموروئید
  • فیبر موجود در آن برای روده کم کار مناسب است
  • درمان اسهال
  • درمان حالت تهوع صبحگاهی
  • فیبر موجود در آن موجب هضم بهتر غذا و موجب تناسب اندام می شود
  • درمان سندروم پیش از قاعدگی، ویتامین ب، سروتونین، تریپتوفان و دوپامین موجود در آن از علائم نوسانات خلقی نامنظم و افسردگی جلوگیری می کند
  • ترک سیگار چون ویتامین ب6، ب12، منیزیوم و پتاسیم موجود در آن شما را از شر اعتیاد به نیکوتین خلاص می کند
 

خواص موز خشک

عملکرد خرمالو خشک بر سلامت بدن چگونه است

خرمالو خشک حاوی ویتامین های کا، سی، ب6، ب12و مواد معدنی منگنز، آهن، سدیم، پتاسیم و منگنز است که برای حفظ سلامتی بسیار موثر است. در زیر تاثیر آن را بر سلامت بدن بررسی می کنیم:
  • خرمالو خشک حاوی ویتامین سی است که جذب آهن را زیاد می کند
  • جلوگیری از کم خونی چون حاوی آهن است
  • فیبر موجود در آن هضم غذا را بهبود می بخشد، حرکات روده ای را تسریع می بخشد سلول های معده و روده را تقویت می کند
  • تقویت سیستم ایمنی بدن و مهار سلول های سرطانی، چون دارای ویتامین سی است و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد
  • کاهش کلسترول خون و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی
  • تامین انرژی بدن و رفع خستگی
  • دفع سموم بدن و بهبود فعالیت کبد، درمان ناراحتی کلیه و مثانه، جلوگیری از سنگ مثانه
  • درمان التهاب در بدن
    خواص خرمالو خشک

تاثیر کیوی خشک بر سلامتی بدن چگونه است

کیوی خشک حاوی ویتامین های سی، ای، آ، کا، ب1، ب2، ب3، ب4، ب5، ب6، ب9 و مواد معدنی فسفر، آهن، پتاسیم، منیزیوم، مس، سلنیوم منگنز، روی، سدیم و دارای مقادیر بالایی فیبر، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که برای بدن بسیار موثر هستند. در زیر خواص آن را بربدن بررسی می کنیم.
  • ویتامین ای موجود در آن باعث حفاظت از پوست، انعطاف پذیری و جوان سازی پوست می شود
  • دارای ویتامین ای و پیش سازهای ویتامین آ است که سلول‌های بینایی را تقویت می کنند
  • سرشار از ویتامین سی است و همچنین خاصیت آنت اکسیدانی دارد که با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و از بروز سرطان جلوگیری می کند.
  • ویتامین سی موجود در آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود چون گلبول های سفید بیشتری تولید می شود
  • ویتامین سی و اسید فولیک موجود در آن سبب ساخت گلبول های قرمز بیشتری می شود و از کم خونی جلوگیری می کند و بیماری کم خونی را درمان می کند
  • فیبر موجود در آن موجب بهبود هضم ، بهبود حرکات روده ای و درمان یبوست می شود. درنتیجه موجب لاغری می گردد
  • جلوگیری از سوءهاضمه، نفخ و ورم معده
  • کاهش فشارخون و جلوگیری از لخته شدن خون بعلت ویتامین کا موجود در آن
  • فولات موجود در آن از نقص لوله های عصبی جنینی لوگیری می کند
  • درمان استرس و بی خوابی
  • درمان آرتروز روماتوئید بعلت خاصیت ضد التهابی آن
  • درمان آسم و سردرد
 

خواص کیوی خشک

عملکرد سیب خشک بر سلامتی بدن چگونه است

سیب خشک سرشار از ویتامین های سی، کا، ای، آ، ب1، ب2، ب3، ب4، ب5، ب6، ب9 و مواد معدنی کلسیم، آهن، منیزیوم، منگنز، فسفر، سلنیوم، پتاسیم سدیم و مس است. همچنین دارای فیبر و خاصیت آنتی اکسیدانی است. در زیر خواص آن را بر بدن شرح می دهیم.
  • سیب خشک سرشار از ویتامین سی و مواد آنتی اکسیدانی است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
  • ویتامین سی و مواد آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و از بروز سرطان جلوگیری می کنند.
  • کاهش فشارخون و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی
  • کاهش کلسترول و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی و جلوگیری از سکته
  • سلامت مغز و اعصاب را بهبود می بخشد
  • تراکم بیشتر استخوان ها چون دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است
  • حاوی پکتین است که مانند یک پروبیوتیک عمل می کند و باکتری های مفید روده را تقویت می کند.
 

خواص سیب خشک بدون پوست

تاثیر گلابی خشک بر سلامتی بدن چیست

گلابی خشک سرشار از ویتامین های، سی، ای، کا، آ، ب1، ب2، ب3، ب4، ب5، ب6، ب9، کلسیم، آهن، منگنز، منیزیوم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس، فیبر و خاصیت آنتی اکسیدانی است که برای سلامتی بدن ضروری است. در زیر خواص آن برای بدن را بررسی می کنیم
  • ویتامین سی و خاصیت آنتی اکسیدانی آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و خطر ابتلا به بیماری های التهابی نظیر بیماری های قلبی عروقی، سرطان و دیابت را کاهش می دهد
  • دارای فیبر است و حرکات روده و هضم را راحت‌تر می کند، پس از بروز یبوست جلوگیری می کند و موجب لاغری می شود
  • دارای آهن است و از کم خونی جلوگیری می کند
  • مس موجود در آن گردش خون را بهبود می بخشد و از کم خونی آنمی جلوگیری می کند
  • مفید برای دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها
  • تنظیم سطح قندخون و برای افرادی که دیابت نوع 2 و حساسیت به انسولین دارند مفید است.
  • مناسب برای پوست های خشک و حتی پوست های چرب
  • براق کننده موها
  • منیزیوم، منگنز، مس، فسفر و کلسیم موجود در آن مواد معدنی استخوان ساز هستند و از پوکی استخوان و ضعف های عمومی بدن جلوگیری می کنند.
  • تقویت حافظه
  • درمان زخم های بدن
    خرید گلابی خشک

خرید انواع میوه خشک و خشکبار

در این مقاله سعی کردیم همه چیز را در مورد میوه خشک برای شما شرح دهیم. شما می توانید انواع میوه خشک و خشکبار مرغوب و باکیفیت را از خشکبار و عطاری سپیدیاس که یکی از جامع ترین فروشگاه های مربوط به خشکبار  است مطابق سلیقه خود تهیه و مصرف نمایید. از اینکه ما را همراهی کردید کمال تشکر را دارم. 

اشتراک گذاری 

Email
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Pinterest

عناوین مقاله

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.